Τοπική εφαρμογή

Το σύστημα τοπικής εφαρμογής αποτελείται από τον πυροσβεστήρα με το υγρό BONPET τις σωληνώσεις και τα sprinklers (ακροφύσια) ανοικτού και κλειστού τύπου.
Οι πυροσβεστήρες τοπικής εφαρμογής είναι χωρητικότητας 6lt, 9lt και 12lt.
Το σύστημα τοπικής εφαρμογής των 6lt προτείνεται για εγκαταστάσεις που έχουν έως πέντε (5) sprinklers σε μέγιστο μήκος σωληνώσεων έως τέσσερα (4) μέτρα.
Το σύστημα τοπικής εφαρμογής των 9lt προτείνεται για εγκαταστάσεις που έχουν έως επτά (7) sprinklers σε μέγιστο μήκος σωληνώσεων έως έξι (6) μέτρα.
Το σύστημα τοπικής εφαρμογής των 12lt προτείνεται για εγκαταστάσεις που έχουν έως δέκα (10) sprinklers σε μέγιστο μήκος σωληνώσεων έως εννέα (9) μέτρα.
Για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις προτείνεται συνδυασμός των ανωτέρω αναλόγως με το μέγεθος της εκάστοτε εγκατάστασης και φυσικά της μελέτης του υπεύθυνου μηχανικού.
Για την χειροκίνητη εκτόνωση του κατασβεστικού υγρού υπάρχουν ανοικτού τύπου ακροφύσια.
Για την αυτόματη εκτόνωση του κατασβεστικού υγρού υπάρχουν αυτόματα sprinklers κλειστού τύπου ειδικής θερμοευαίσθητης αμπούλας με θερμοκρασία ενεργοποίησης 141οC, 182οC ή 260οC.
Η επιλογή του τύπου των ανωτέρω sprinklers και χωρητικότητα των δοχείων  γίνεται  πάντοτε βάση της μελέτης του μηχανικού.


Βιομηχανική εγκατάσταση.


Εγκατάσταση επαγγελματικής κουζίνας.
topefar

Με την διαταγή του Α.Π.Σ. Ελλάδος Αρ. Πρωτ.: 41449 Φ.701.6 της 17 Αυγούστου 2009 που αφορά σε χώρους που χρησιμοποιούνται μαγειρικά έλαια & λίπη (κατηγορία πυρκαγιάς F) το υγρό BONPET μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα τοπικής εφαρμογής.

backπροηγούμενο άρθρο                                                                                                     επόμενο άρθροnext