Αμπούλα / Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της αμπούλας αυτόματης πυρόσβεσης BONPET είναι προφανή...!!

Μεταβλητότητα: Λόγω των μοναδικών πυροσβεστικών ιδιοτήτων που έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάσβεση πολλών και διαφορετικών υλικών συμπεριλαμβανομένων των στερεών, υγρών και αερίων καυσίμων, μαγειρικών ελαίων καθώς και ηλεκτρικών πυρκαγιών (πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β, C, F και Ε).

Μηχανική λειτουργία: Είναι το μοναδικό σύστημα πυρόσβεσης παγκοσμίως που λειτουργεί μηχανικά 100%, χωρίς καμία πιθανότητα δυσλειτουργίας, καμία ανάγκη ύπαρξης ηλεκτρικού ρεύματος ή προωθητικών αερίων και φυσικά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Συνδυασμένη τεχνική κατάσβεσης πυρκαγιάς: Προκαλεί γρήγορη αποβολή του οξυγόνου από τον την περιοχή της φωτιάς, δημιουργεί ψύξη της καιγόμενης επιφάνειας, και σχηματίζει ένα υγρό φιλμ αποτρέποντας οποιαδήποτε επανάφλεξη για τις επόμενες 24 ώρες. Ιδανικό για κατάσβεση υλικών που σιγοκαίουν, όπως ξύλο, χαρτί, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, λάστιχο, κυτταρίνη, πλαστικά, κ.λ.π.

Υψηλή αποδοτικότητα με χαμηλότερο κόστος: Η γρήγορη εκτόξευση του υλικού της αμπούλας μετά την ενεργοποίηση της  στο χώρο και στα υλικά που καίγονται (από 0,3sec έως 0,5sec), βεβαιώνει την υψηλή πυροσβεστική αποδοτικότητα του περιεχομένου των φιαλών. Ο αρχικός σχεδιασμός της αμπούλας κάνει πολύ απλή την τοποθέτηση της και σε συνδυασμό με την σίγουρη και απλή τεχνική ενεργοποίησής της, μας επιτρέπουν να εγκαταστήσουμε  ένα πυροσβεστικό σύστημα με κόστος 4 φορές χαμηλότερο από εκείνο των πυροσβεστικών συστημάτων ύδατος και 7-8 φορές χαμηλότερο των πυροσβεστικών συστημάτων αερίου.

Γρήγορη λειτουργία και κατάσβεση στην έναρξη πυρκαγιάς: Η αμπούλα, καθώς και όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα που είναι βασισμένα στο υλικό ΒΟΝΡΕΤ ενεργοποιούνται μέσα σε πολύ μικρό χρόνο, από τη στιγμή που μια πυρκαγιά ανιχνεύεται ο χρόνος ενεργοποίησης δεν υπερβαίνει τα 40sec με 45sec και έτσι η κατάσβεση γίνεται στην αρχική φάση της με αποτέλεσμα να μειώνονται πάρα πολύ οι ζημίες που θα προκληθούν από την πυρκαγιά.

Εγγύηση και ασφάλεια ενεργοποίησης 100% για δυσλειτουργία: Σε περίπτωση που η αμπούλα BONPET δεν λειτουργήσει (καμία δυσλειτουργία δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα για ολόκληρη την περίοδο που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά) οι παγκοσμίως γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες TRIGLAV και Barkley & Lloyd θα πληρώσουν την αξία των υλικών που προστατεύονταν για ζημίες μέχρι και 1.000.000,00€.

Απλότητα εγκατάστασης και μείωση λειτουργικού κόστους: Για την εγκατάσταση μιας αμπούλας δεν απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικά εργαλεία. Η εγκατάσταση γίνεται χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα εργαλεία που ο καθένας μας έχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι αμπούλες ελέγχονται μόνο εξωτερικά (μία φορά το χρόνο) για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν χτυπηθεί κατά λάθος και δεν χρειάζονται καμία συντήρηση η αναγόμωση για 10 χρόνια. Έλεγχος και συντήρηση απαιτείται μόνο σε ειδικά συστήματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε συνεργασία με τις αμπούλες ή συστήματα μονίμων εγκαταστάσεων με σωληνώσεις κ.λ.π. που χρησιμοποιούν υγρό ΒΟΝΡΕΤ για κατάσβεση.
Έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών και από την άποψη της προστατευμένης λειτουργίας αντικειμένων και των κλιματολογικών όρων.  Μπορεί να εγκατασταθεί ουσιαστικά σε οποιοδήποτε βιομηχανικό ή δημόσιο χώρο. Λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -20οC έως +80οC. Δεν είναι ευαίσθητες στον αέρα, τη βροχή ή την ηλιακή ακτινοβολία, λειτουργούν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Είναι η μόνη συσκευή που έχει εγκριθεί και που συστήνεται από το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας για χρήση ως αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, που σημαίνει ότι ικανοποιεί τις οδηγίες ασφάλειας για τις θαλάσσιες μεταφορές που είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα.

Μοναδικό: Μέχρι σήμερα κανένας από τους κατασκευαστές πυροσβεστικών συστημάτων δεν έχει κατορθώσει να κατασκευάσει έναν τέτοιο σύστημα που να λειτουργεί μηχανικά να ψεκάζει αυτόματα και να έχει τόσο υψηλά αποτελέσματα.


Οικολογική ασφάλεια: Το διάλυμα της αμπούλας αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία για το Όζον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (αέρια)  που δεν είναι βλαβερά για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον.
Οι διάφορες δοκιμές και πειράματα ευρωπαϊκών καθώς και άλλων διεθνώς αναγνωρισμένων εργαστηριών όπως π.χ. της Ρωσίας και της Ιαπωνίας, έχουν αποδείξει τη συμμόρφωση των συσκευών με τους κρατικούς υγειονομικούς κανόνες και πρότυπα επιδημιολογίας για την  ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
Για το υλικό έχουν εκδοθεί διεθνή πιστοποιητικά όπως από το  ίδρυμα   της Βιέννης Sichereitechnische Prufstelle και επίσης φέρει την περιβαλλοντική σφραγίδα της έγκρισης της  Ρωσικής ομοσπονδίας.

Ασφάλεια αποθήκευσης και αξιοπιστία λειτουργίας: Όταν η συσκευή είναι αποθηκευμένη δεν έχει καμία εσωτερική πίεση, κατά συνέπεια, ενοχλητικοί παράγοντες όπως διαρροές ή πιθανότητα έκρηξης από υπερθέρμανση αποκλείονται.
Επίσης δεν υπάρχει κανείς περιορισμός επικινδυνότητας για μεταφορά με επίγεια η εναέρια μέσα, μάλιστα υπάρχει και ειδική θήκη ώμου που επιτρέπει την μεταφορά της αμπούλας με ασφάλεια και ευκολία από άτομα περιφρούρησης όταν περιπολούν.

Υψηλού επιπέδου εργονομία και αισθητική: Μέσα στα πλαίσια ενός μεγάλου αριθμού  συστημάτων μαζικής παραγωγής που κατασκευάζονται παγκοσμίως και κανείς δεν ασχολείται με την εργονομία και την αισθητική, η ΒΟΝΡΕΤ πιστεύει ότι υπάρχει πάντα μια θέση στην αγορά συστημάτων πυρόσβεσης για υψηλού επιπέδου χειροποίητα συστήματα που απευθύνονται σε απαιτητικούς χρήστες. Αυτή η πίστη την οδήγησε στο να διαθέτει σήμερα στην παγκόσμια αγορά ένα προϊόν που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων του είναι και  άψογο αισθητικά. Η φιάλη της αμπούλας είναι κατασκευασμένη από γυαλί ασφαλείας Βοημίας. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της μέσα από το standard χρωματολόγιο της παραγωγής, ενώ σε περιπτώσεις παραγγελίας μεγάλης ποσότητας είναι δυνατή η παραγωγή του επιθυμητού χρώματος από τον πελάτη. Μπορούμε επίσης να λάβουμε υπόψη και τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες αισθητικής  των σημερινών σύγχρονων κτηρίων και να συνδυάσουμε την προστασία τους από την φωτιά με την αρχιτεκτονική αισθητική τους.

Η αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ είναι ένα προϊόν που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον συνήθη πυροσβεστήρα, απευθύνεται στο υψηλότερο τεχνικό και καταναλωτικό επίπεδο και περιγράφεται σε μια απλή πρόταση:


                         Κορυφαία τεχνολογία και αισθητική στην υπηρεσία της πυρόσβεσης!!!


backπροηγούμενο άρθρο                                                                                                     επόμενο άρθροnext