Αμπούλα / Περιγραφή

Το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ, είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και αποτέλεσμα πολύχρονων δοκιμών σε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας σε συνεργασία με τον στρατό της.
Η εξέλιξη της χημικής φόρμουλας συνεχίστηκε στην Ευρώπη από πανεπιστημιακούς χημικούς μηχανικούς καθιστώντας το υγρό ΒΟΝΡΕΤ ένα από τα ισχυρότερα κατασβεστικά υλικά Παγκοσμίως.

Η αμπούλα BONPET, περιέχει  600ml χημικού υγρού σε αεροστεγώς κλεισμένη γυάλινη αμπούλα με πάχος γυαλιού 1mm και διαστάσεις Ø 80mm Χ  280mm, ολικό βάρος 1.030gr  και δεν είναι υπό πίεση (δεν περιέχει προωθητικά αέρια).

01

Το διάλυμα αυτό είναι απολύτως ασφαλές, δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (αέρια)  που επίσης είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα και Ευρωπαϊκά εργαστήρια.  

Η συσκευή ΒΟΝΡΕΤ κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου απαιτείται ως αυτοδιεγειρόμενος  πυροσβεστήρας οροφής, με διάρκεια ζωής 10 έτη.
Στην διάρκεια των 10 ετών δεν χρειάζεται καμία συντήρηση διότι δεν περιέχει  προωθητικά αέρια, δεν απαιτεί ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος, δεν απαιτεί αισθητήρες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο για την ενεργοποίηση της.

Δεν προκαλεί καμία βλάβη σε μηχανήματα και σε ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και δεν αφήνει υπολείμματα.

Έγκριση Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος 22734 Φ.701.6/30-4-2007.

Έγκριση Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας    4232/06/08 04-03-2008.

backπροηγούμενο άρθρο                                                                                                             επόμενο άρθροnext